Om kenneln

Om kenneln

 Kennel Winright/Lina Lundqvist

Jag köpte min först egna hund så fort jag flyttat hemifrån. Med en pälsdjursallergisk bror var det endast grodor, sköldpaddor, fiskar och dylikt som gick att hålla i hemmet när jag bodde hemma. Första hunden blev en brun supermysig Flatcoated retriever med namnet Leo. Han hämtade jag den 1 juli 2001. Leo utbildade jag till Tjänstehund i Räddning i Brukshundsklubben och Räddningsverkets regi. Efter många år av träning och prov blev Leo färdig räddningshund och jag färdig räddningshundförare våren 2004. Hundintresset blev bara större och större, och på våren 2003 kom Doremis Pysen of Parkano ”Melker” till oss. Melker var en Berner Sennen och han fungerade som en riktig sällskaps och gårdshund. Melker ställdes ut en del som junior. Tyvärr drabbades både Leo och Melker av cancer under vintern 2010 och inom loppet av fem veckor förlorade vi dem båda.

Springer Springer sedan 2005

År 2005 köpte jag min första engelsk springer spaniel från kennel Rowntree. Efter att övertalat min dåvarande sambo att jag nu ville ha en tredje hund kom Hugo, Rowntree New Tracks, till oss i juni 2005. Hugo började jag ställa ut mycket redan som valp och han behövde då trimmas. Efter många trimningar av Hugo lärde jag känna både Annelie på kennel Linmoor, hennes familj och underbara hundar. Valdemar, Linmoor Yates, föddes i mars 2006, och i och med att jag bara älskade Valdemars mamma Linmoor Unique View ”Myggan” kunde jag inte tacka nej till Valdemar. Valdemar var norsk och svensk Utställningschampion. Efterhand växte intresset ännu mer, och tankar kring avelsarbete blev sedan till verklighet. Min första valpkull med engelsk springer spaniel föddes år 2012.

 

Basset Hound sedan 2015

Under december 2015 flyttade Johanzon och Viola hem till oss. Det är bland det bästa som hänt mig. Jag älskar deras personlighet och stil. De är nu tre år gamla, båda två utställningschampion i Sverige samt Finland. Vi har haft mycket roligt tillsammans i utställningsringarna.

I december 2017 importerade jag en trefärgad  Basset Hound tik med namnet Isabell Grand Grades från Tjeckien. Hon är en väldigt trevlig individ som älskar allt och alla, även att simma och bada.

Jag planerar att ha min första Basset Hound valpkull 2019.

Fotot nedan visar Magdaforssen Gunzon BIM & Magdaforssen Johanzon BIR i Köping juli 2016 ”Viola” och ”Johanzon”

 

Min första utställningschampion NOUCH SEU(U)CH Linmoor Yates

Då vi bor på gård på landet har hundarna stora ytor att springa på. De lever med oss i huset, men de spenderar även tid i vårt hundhus.

Mitt mål är att föda upp basset hound som är trevliga, arbetsvilliga och exteriört välkonstruerade hundar i liten skala.